Om oss - När 1+1 definitivt blir mer än 2

Vi har gjort alla de där nybörjarfelen. Vi har "gått på pumpen", misslyckats, förlorat bra avtal på grund av språkförbistringar, fått växtvärk, utökat för fort och tappat bort själva core businessen. Men vi har också börjat om, skapat succé, utökat, utvecklats, gjort framgångsrika affärer utomlands, gjort karriär och framför allt har vi lärt av våra erfarenheter.


Det här är Business Competence Network

I vårt nätverk finns stor kunskap och erfarenhet, perfekt att dra nytta av för bolag som på ett eller annat sätt behöver hjälp att komma över någon av alla de komplikationer eller utmaningar man möter som företagare.


Samlad kunskap

Vi är seniora konsulter med gedigna bakgrunder och yrkeserfarenhet från ett antal olika positioner inom såväl svenskt som internationellt näringsliv. Vi finns och verkar på många håll i landet samt har även uppdrag internationellt.

Kunnigt, tryggt och prestigelöst. När vi bistår våra kunder med erfarenhet och kunskap blir de bättre förberedda, får bättre beslutsunderlag och kan mer effektivt nå resultat.


Business Competence Network är ett nätverk av affärskollegor som sätter erfarenhet, kunnande och resultat högt. Utöver det är vi alla nyfikna och intresserade av att knyta nya kontakter och har också skapat oss kvalitativa kontaktnät under åren. Vi är goda lyssnare, trygga samtalspartners och prestigelösa mentorer.

Kort sagt; när du anlitar någon av oss så blir 1 plus 1 definitivt mer än 2.

Vårt team

Anders Bergström

Bild på Anders Bergström, Business Comptence Network, BCN. Är stöd till styrelser och ledare samt erfaren mentor vid internationalisering.

Civilekonom, med över 40 års erfarenhet av arbete internationellt i omkring 70 länder världen över. Mångårig erfarenhet som managementkonsult och befattningar på internationell nivå som VD för ett svenskt dotterbolag i USA, affärsområdeschef, marknadschef, försäljningschef, chef investeringsfrämjande samt after sales & servicechef i olika företag och branscher. Stor erfarenhet från styrelsearbete i privata företag och ideella föreningar och som stöd och coach till företagsledare och ledningsgrupper. Certifierad styrelseledamot.


Anders Bergström

Global Consulting B&B HB

tfn: +46-(0) 70 739 624 071

www.globalconsulting.se

e-post:

anders.bergstrom@globalconsulting.se

Michael Ward

Bild på Mike Ward, Business Comptenece Network, BCN. Tränar företag och individer i affärsengelska.

Coach och mentor i affärsengelska. Tränar sedan cirka 40 år tillbaka yrkesverksamma personer, såväl enskilt som i grupp, ledningsgrupper och kollegor som arbetar i internationell miljö. Anpassar träningen med branschunika termer och uttryck och utgår från varje kunds behov. Har erfarenhet av att ha tränat såväl försvarsindustrin och statliga myndigheter som ett antal stora bolag inom bland annat bank, finans och försäkring samt retail, teknik och internationella affärer. Skriver även text till hemsidor och tar översättningsuppdrag.


Michael Ward

English Coach

tfn: +46-(0) 73 771 81 27

www.engelskacoach.se

e-post:mike@engelskacoach.seAnders Pettersson

Bild på Anders Pettersson, BCN, Business Competence Network. Är stöd till styrelser och ledningsgrupper.

Certifierad styrelseledamot. Har under 20 års tid arbetat med EU projekt och kompetensanalyser, utveckling av företag och arbetsgrupper, bollplank och stöd för företagsledare, försäljning, utbildning och föreläsningar samt som vd, marknads- och försäljningschef. Examinerad projektledare.


Anders Pettersson

AB Anders Pettersson & söner

tfn: +46 (0)73 181 61 29

e-post: anders@october.seBjörn Östberg

Bild på Björn Östberg, Business Competence Network, BCN. Jobbar med projektledning och verksamhetsutveckling.

Över 40 års yrkeserfarenhet från egna bolag, som konsult och som anställd. Har förverkligat idéer till färdiga tjänster och produkter, genom hela processen med utveckling och konstruktion, produktion, marknadsföring, försäljning och eftermarknad. Har implementerat kvalitetssäkringssystem ISO9000 i olika bolag och har gedigen erfarenhet av säkerhetsledningssystem, systematiskt arbetsmiljö- samt miljöarbete. Arbetar med problemlösning, projektledning och verksamhetsutveckling, bland annat i samband med förändring. Har lång erfarenhet av motiverande ledarskap och verksamhetsutveckling, vd-skap och styrelsearbete, mentorskap samt rådgivning och att agera bollplank. God förhandlingsvana, med tillika goda resultat och är van att agera internationellt. 


Björn Östberg

Östberg Teknik & Affärsutveckling AB

Tfn: +46-(0) 70-581 12 67

e-post: bjorn.ostberg@ostbergteknik.seTautvydas Bagdonavicius

Bild på Tautvydas Bagdonavicius som arbetar med sourcing inom BCN, Business Competence Network.

Är ursprungligen från Litauen, bor i Sverige och har stora delar av världen som arbetsfält. Driver eget bolag inom sourcing och har en samarbetspartner i Kina samt ett brett och kvalitativt kontaktnät. Arbetar även med import-export, logistik och kvalitetskontroll.


Tautvydas Bagdonavicius
PLC Tradeconsultant / Direсtor
Tfn: +46 (0)79 049 83 75

Communication in English preferred


Skype : tbfirm
WeChat ID : EUCHINATRADE
Also available on WhatsApp and Viber
Http://www.euasiatrade.com
Http://www.chinatradeconsultant.com 

e-post: tb@euasiatrade.com


Bernt Silvhagen

Bild på Björn Östberg, Business Competence Network, BCN. Jobbar med projektledning och verksamhetsutveckling.

Har gedigen erfarenhet i att ge användare support gällande IT-relaterade frågor. Startade eget bolag inom IT-support 2011 och erbjuder små och medelstora företag personlig IT-support med lyhördhet och pedagogisk förmåga att förklara och förtydliga när något inte fungerar som det ska. 

Inledde IT-karriären som anställd på Salén rederierna när IT ännu kallades ADB. Därefter blev det bankrelaterade IT-frågor på först dåvarande Götabanken och sedan Sparbanken Sverige. Har också varit anställd längre tider på mindre IT-företag så som Datanätverk i Solna och Adeste. Under flera år även stöd och support på OKQ8´s huvudkontor.


Bernt Silvhagen

Silvhagen IT

Tfn: +46-(0) 70-979 21 41

www.silvhagenit.se

e-post:bernt@silvhagenit.seAlexander Bergsten

Bild på Björn Östberg, Business Competence Network, BCN. Jobbar med projektledning och verksamhetsutveckling.

Utbildad civilingenjör inom miljö- och vattenteknik vid Uppsala universitet. Har bland annat arbetat som utvecklingsingenjör och affärsområdesansvarig inom växthusgasmätning, hydrologi- och dammsäkerhet samt som senior process- och miljökonsult mot energibranschen med bland annat chefsuppdrag och miljöcontrolleruppdrag. Har bred erfarenhet inom miljöjuridik exempelvis; miljötillståndsärenden, emissionsrapportering, utvecklig av egenkontrollprogram, rutiner och driftinstruktioner. Arbetar gärna verksamhetsnära och trivs i problemlösningsuppdrag.


Alexander Bergsten

Konsulteket AB

Tfn: 0724-48 32 88

e-post: alexander@konsulteket.se